NiagaIT

Rancangan Peniagaan Komputer


Archive for the ‘Cyber Cafe’ Category

Soalan Pembaca : Rancangan Perniagaan Cyber Cafe Dan Pinjaman TEKUN

Berkongsi soalan dari pembaca, Nur Hayati salam, saya baru plan nak bukak cyber cafe, sekarang tengah apply loan kat TEKUN, tapi sesiapa boleh tolong saya x bagitau langkah2 untuk buka cyber cafe ni? dan kertas kerja dia admin : siapa boleh share sekali?

No Comments

Soalan Pembaca : Membeli Perniagaan Cyber Cafe

Soalan daripada pembaca hafizah hajimia + August 7th, 2012 Saya ingin membeli sebuah cyber cafe dengan printing dan photostate. Ada 20 pc LCD skin, mesin photosate printing jenama RICOH. Bagaimana dengan anggaran harga cyber cafe itu? Apa pendapat semua?

No Comments

NiagaIT Facebook : Kongsi Masalah

Assalamualaikum… ni dari wall NiagaIT. (boleh like, ada butang kat sebelah kanan). Sapuan Samion To NiagaIT Salam. Saja nak berkongsi. Saya berniaga cyber cafe dan trend sekarang perniagaan dibidang ini pada pandangan saya kurang menguntungkan. Apatah lagi dengan arahan pihak berkuasa tempatan di tempat saya ni melarang memasang apa-apa games langsung. Lagi teruk. Yang boleh [...]

3 Comments

Soalan Pembaca : Nak buka perniagaan cyber cafe dengan modal RM10 ribu

Salam. Sebelum ni modal 20k. kali ni lagi rendah, 10k. Camna sahabat semua? boleh ke tak modal start-up 10k? ada idea untuk sahabat kita nim? Gambar Hiasan From : Azalina To : matdin97@yahoo.com salam, sy nk bukak cc..tp ade lam 1o ribu lbh je..so sy nk taulah camane bajet nk bukak cc..kalo sy nk wat [...]

13 Comments

Dari Pembaca : Tips buka perniagaan cyber cafe dengan modal terhad.

Salam. ni salah satu email yang agak lama dalam simpanan saya. Azrul Haris Aku pun baru start buka cc kat area Muar, kawasan pekan kecil tapi padat. Aku beli pc tender universiti kat Singapore 44unit =rm6600 (AMD ATHLON 1600). mouse ngan power cord tkde, Window Original dan stakat ni ada 2 biji yang rosak(ram). Stakat [...]

2 Comments

Pertandingan Pusat Siber Sihat 2010

Salam. Saya dapati beberapa berita mengenai pertandingan pusat siber sihat 2010 anjuran kerajaan negeri selangor. Pertandingan Pusat Siber Sihat adalah acara julung kali dianjurkan pada tahun 2010 sebagai satu usaha untuk membantu menyelesaikan masalah perlesenan pusat siber yang dibekukan sejak 2007. Program ini mendapat kerjasama Persatuan Pemilik Pusat Siber Selangor, Penguatkuasa Pihak Berkuasa Tempatan dan [...]

2 Comments

Surat Pembaca : Membuka perniagaan cyber cafe dengan rm20,000.

Salam. Saya mendapat email seperti berikut assalamualaikum saya skrg seorang pengganggur..saya berminat nak bukak perniagaan sbb saya takde jobs.berbekalkan modal rm 20k ..duit yang saya simpan sedikit-sedikit sewaktu berkerja. saya berfikir-fikir perniagaan cc yg paling sesuai..tapi saya takde pengalaman.. saya bercadang utk buka di kawasan IPTA yang akan di buka oleh kerajaan kat tempat saya [...]

5 Comments

cerita cyber cafe saya

Salam. Salah satu cara untuk kita merangka rancangan perniagaan ialah dengan imiginasi keadaan pada masa hadapan. Macamana bentuk perniagaan, ada berapa banyak barang, rak duduk kat mana, signboard bentuk macamana, ada berapa komputer. Benda ni dah ada dalam kepala kita paling kurang. kaedah 1. layan dalam kepala 2. tulis dalam bentuk karangan 3. set tarikh [...]

7 Comments

Handycafe : Software Pengurusan CyberCafe Percuma

Salam. Satu lagi perisian pengurusan cybercafe yang lengkap iaitu HandyCafe. HandyCafe sebelum ini mempunyai versi berbayar dan versi percuma. Namun kini ianya hanya satu iaitu versi percuma. Ciri-ciri 1. Percuma. dah lah lengkap, percuma pulak tu. 2. Firewall & Penapis web. 3. Sistem pengurusan cyber cafe yang lengkap. 4. remote management module. yang ni biasalah, [...]

3 Comments

icafe frienster, software pengurusan cyber cafe percuma

Salam. Macam ketinggalan keretapi. Tapi ni merupakan produk baru keluaran Friendster. Saya belum cuba lagi, tapi ianya percuma. Boleh tengok detail di website icafe@friendster. MOL telah mengambil alih Friendster. Jadi saya rasa ianya adalah produk yang sama dengan MOL iCafe. Keperluan asas sistem juga adalah lebih kurang sama. Jadi bagi yang nak cuba-cuba, bolehlah test.

4 Comments
Rss Feeds
Catatan Tambahan :
Mudahnya Membeli Barangan Di Internet. Barangan Komputer, telefon, kereta, motosikal ada dijual dengan harga yang berpatutan. Terdapat juga cara-cara untuk cepat dan mudah mendapat pendapatan tambahan sehingga menjadi jutawan internet.